МОДЕЛЬ ФАХІВЦЯ ЯК ВІДОБРАЖЕННЯ МЕТИ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ У АВТОМАТИЗОВАНІЙ СИСТЕМІ ПЕДАГОГІЧНОЇ ДІАГНОСТИКИ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2010)
Проведено аналіз підходів до побудови педагогічної моделі фахівця, особливу увагу приділено моделям компетентності. Виділено особливі вимоги до моделі фахівця у автоматизованій системі педагогічної діагностики і запропоновано систему параметрів, що описують очікувані знання, вміння і компоненти компетентності студента – майбутнього фахівця.
Keywords: модель фахівця; педагогічна діагностика; інформаційні технології