РОЗБУДОВА НАЦІОНАЛЬНОЇ НАУКОВО-ОСВІТНЬОЇ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНОЇ МЕРЕЖІ «УРАН» В РАМКАХ ДЕРЖАВНОЇ ПРОГРАМИ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТА КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ І НАУЦІ» НА 2006-2010 РОКИ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2009)
Висвітлено результати виконання проекту з підключення університетів і наукових установ до мережі «УРАН», який включає реалізацією волоконно-оптичних ліній зв’язку в містах України та вирішує задачу взаємоз’єднання з Пан-Європейською науково-освітньою мережі GEANT на швидкостях до 10 Гбіт/с. Подані результати досліджень відмовостійких волоконно-оптичних мережевих структур і впровадження мережевих сервісів прикладного рівня.
Keywords: телекомунікації; Інтернет; волоконно-оптичні лінії зв’язку; мережа УРАН; GEANT