Архітектура систем обробки та архівації бібліотечного контенту в гетерогенному середовищі ВНЗ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2009)
Питання збереження інформації наукових бібліотек вузів у вигляді електронних документів на цей час залишається важливим напрямом створення та розвитку систем сервісного обслуговування їх абонентів і являють собою досить складні науково-технічні задачі перспективних IT-технологій, що пов’язані зі створенням доступних широкому загалу освітян інформаційних фондів і ресурсів. Розроблено структури систем архівації даних та цифрових об’єктів електронних бібліотек для рівня регіону та рівня вузу, а також Центру обробки даних такої системи, архітектура мережі вузлів якої співпадає з розташуванням вузлів мережі УРАН, що значно спрощує взаємодію компонентів систем архівації між собою.
Keywords: Datawarehouse; архів; вузол обробки; електронна бібліотека; збереження контенту; цифровий об’єкт; цод