Створення типової електронної бібліотеки вищого навчального закладу (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2009)
У статті наведено результати дослідження щодо стану впровадження ЕБ в інформаційний простір суспільства. Визначені цілі, задачі та функції типової ЕБ ВНЗ. Наведена типова структура інформаційних ресурсів (ІР) ЕБ ВНЗ. Наведені типові принципи створення, формування та технології збереження ІР ЕБ ВНЗ.
Keywords: інформаційний ресурс; електронна бібліотека; електронний ресурс