Інтелектуальна автоматизована система контролю знань студентів вищих навчальних закладів (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2009)
Розроблено концепцію побудови інтелектуальної автоматизованої системи оцінювання знань. Така система передбачає наявність наступних підсистем: функціональної підсистеми перетворення інформації із зовнішнього представлення у внутрісистемні дані; підсистеми перетворення із внутрісистемного представлення даних у зовнішню інформацію; підсистеми представлення знань, яка включає блок формування результатів та систему штучного інтелекту.
Keywords: автоматизована система оцінювання; лінгвістична модель; математична модель; модульний контроль; підсумковий контроль; поточний контроль; истема оцінювання знань; тестування; штучний інтелект