Віддалене виконання лабораторних робіт – сучасний погляд (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2009)
Розглядається питання забезпечення віддаленого доступу до виконання лабораторних робіт. Створення такої системи вимагає реалізацію функцій симуляції лабораторного обладнання, запуск віртуальних лабораторних робіт, віддалене підключення діючого лабораторного обладнання.
Keywords: віртуальні лабораторні роботи; дистанційний доступ; симуляція лабораторного обладнання