Дистанційна освіта: проблеми теорії та протиріччя практики ﻿ (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2009)
У статті розглядаються проблемні питання, що стосуються методологічних проблем чіткості щодо визначення понять: форми освіти і форми навчання. Даються визначення поняттям: «інформаційне середовище навчання» та «інформаційне навчальне середовище».Відповідно до практики дистанційної освіти, пропонується єдина методика дидактичного проектування інформаційного навчального середовища на основі алгоритмічної побудови структурно-логічних, міжпредметних та причинно-наслідкових зв’язків.
Keywords: інформаційне навчальне середовище; інформаційне середовище навчання; дистанційна освіта; дистанційне навчання; між предметні зв’язки; причинно-наслідкові зв’язки; структурно-логічні зв’язки