Особливості навчання тьютора дистанційного навчання (на базі системи дистанційного навчання “Херсонський віртуальний університет”) (Збірник наукових праць "Information Technologies in Education" (ITE), 2008)
У даній статті проаналізовані та представленні результати проведення дистанційного курсу “Практикум тьютора”, який проводився на базі системи дистанційної освіти “Херсонський Віртуальний Університет”. Мета курсу – навчити викладачів створювати власні дистанційні курси та організовувати процес навчання в системі дистанційної освіти. Розглянуто основні складові дистанційного курсу, такі як: роль тьютора (викладача), організація спілкування між учасників протягом навчання, а також рейтингова система оцінювання. Визначені труднощі, з якими зустрілися автори (тьютори) даного курсу та надано рекомендації щодо усунення труднощів і створення ефективного дистанційного курсу навчання.